Zamknij
REKLAMA

Wartość własnoręcznych wyrobów cukierni dla wyniku w plebiscycie Orły Cukiernictwa.

14:18, 28.08.2020 | materiały partnera

Dla polskich konsumentów już jakiś czas temu przestała liczyć się atrakcyjnie niska cena produktów. Społeczeństwo się bogaci, a co za tym idzie – stawia na jakość w swoim koszyku zakupowym. Oczekują konkretnych produktów, o bardzo sprecyzowanych właściwościach (np. bezglutenowe pieczywo) i, jak wynika z ostatnich badań SW Research, najlepiej, gdy są wytwarzane ręcznie. Badanie opiniotwórcze dotyczyło przede wszystkim słodyczy, więc to o nich będziemy dziś dyskutować.

Ulubione słodycze Polaków

Jak wynika z przytoczonych badań, aż 64% badanych Polaków uważa, że za słodyczami wyrabianymi ręcznie kryje się ich wysoka jakość. Z kolei 61% ankietowych twierdzi, iż ważne są sprawdzone receptury i proces produkcyjny, za którym stoją prawdziwi ludzie, a nie bezduszne maszyny. Przede wszystkim młodzi (70%) zgłaszają zapotrzebowanie, by w sklepach znajdował się większych wybór produktów rzemieślniczych i są skłonni za takie słodycze zapłacić odpowiednio więcej. Zauważają bowiem zależność pomiędzy faktem ręcznego wykonania pralin, a ich wysoką jakością, sprawdzoną recepturą, a co za tym idzie – wybierają zdrowszy produkt od pozostałych.

Jak to przełożyć na biznes cukierniczy?

Im więcej nasza cukiernia może zaproponować własnych kompozycji smakowych, wykonanych ręcznie przez pracowników, tym większe prawdopodobieństwo, że zadowolimy naszych klientów. Szczególnie jest to ważne w przypadku młodego pokolenia, które słodycze spożywa rzadko, ze względu na trend zdrowego odżywiania w stylu fit. Na słodkości pozwalają sobie od święta, ale kiedy już je wybierają, to będą skłonni zapłacić więcej za produkt, który będzie cechował się najwyższą jakością wykonania.

Orły Cukiernictwa – jaki to ma związek

Tylko jak przytoczone fakty mogą odnieść się do wyników plebiscytu branżowego dla cukierników? Połączenie jest tutaj proste: Orły Cukiernictwa łączą wygraną poszczególnych przedsiębiorców z opiniami, które na ich temat wyrażono w Internecie w formie ocen, punktów czy gwiazdek. Im wyższa średnia z not, tym lepiej dla cukierni. Należy uzyskać przynajmniej 80% pozytywnych ocen, by zostać laureatem zestawienia. Większe zadowolenie z naszych produktów będzie się więc bezpośrednio przekładało na wynik w plebiscycie Orły Cukiernictwa. Nie zastanawiaj się i zarejestruj się już dziś: https://www.orlycukiernictwa.pl/ (zupełnie za darmo).

(materiały partnera)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
REKLAMA