Po świętach przyszedł czas, by pomyśleć o diecie, a właściwie o zmianie stylu życia. Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska i Ewa Sypnik-Pogorzelska proponują odkrycie mocy sirtuin, aby zachować zdrowie i młody wygląd.
„Jedz i chudnij z dietą SIRT” to kolejna propozycja Wydawnictwa RM. Aby cieszyć się zdrowiem i ładną sylwetką, nie trzeba odmawiać sobie jedzenia. Z pomocą przychodzą substancje zwane sirtuinami. Stosunkowo niedawno odkryte, odgrywają ważną rolę w regulacji długości życia, a tym samym w terapii wielu chorób związanych z podeszłym wiekiem i otyłością. Dieta SIRT, polegająca na spożywaniu produktów z wysoką zawartością aktywatorów sirtuin, może wpływać na metabolizm tłuszczów i węglowodanów, a także opóźnić starzenie i wydłużyć czas życia. Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska i Ewa Sypnik-Pogorzelska, doświadczone dietetyczki, proponują autorską wersję oryginalnej diety SIRT rodem z Wysp Brytyjskich: zdrowszą, mniej rygorystyczną i bogatszą kalorycznie. Omawiają różne produkty dostarczające sirtuin, w tym słynne TOP 20, czyli dwadzieścia pokarmów, które zawierają ich najwięcej, takich jak jarmuż, pietruszka, czerwone wino, truskawki, rukola. Podpowiadają, jak wykorzystać je w kuchni. W książce znajduje się prawie 100 przepisów na koktajle sirtuinowe, pyszne sałatki, a także wiele innych receptur z produktami bogatymi w sirtuiny.
Patronat medialny nad poradnikiem sprawuje telewizja Kuchnia Plus oraz portale kobieta.pl i beszamel.pl
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz